tisdag 7 april 2009

Syfeber!

Jag hinner inte sy så mycket nu för tiden, vilket jag saknar! Jag är så glad när Jennifer eller Evelina kommer och vill sy, då får jag ju också lite gjort! Jag håller på att sy bordstabletter med kossor till mitt nya kök som nu inte är så nytt längre. Det är över ett år sedan jag gjorde om där! Nu under Påsken så ska det bli mycket gjort då det är skollov och Evelina o Jennifer är lediga.

Före jul så beställde min moster några pompadorer för att ge bort i julklapp. De blev uppskattade och häromdagen så ringde min kusin och beställde tre stycken för att ge bort i födelsedagspresent till pojkarnas kusiner. Jag har sytt en av dem färdig och den kommer här:


Pompador till Nathalie 8år

Pompadorerna är så roliga att sy och det går att variera i oändligt! Det kommer flera bilder när de andra är färdiga!

Jag har flera täcken som blocken är färdiga till och som bara ska sys ihop och kviltas. Jag önskar att jag hann och orkade mera än jag hinner och orkar!! Det finns så mycket roligt här i livet som man vill göra!!
Jag har också hunnit sy gardinerna till köket. Det var de gamla hemvävda, broderade överlakanen med knypplad spets som jag tidigare skrev om, som blev gardiner. Det kändes som om nu när det strax är påsk så måååååååååååååste ju julgardinerna ner!!

Evelina har köpt en ny symaskin. Hon har sparat o sparat och nu köpt sig en egen splitterny PFAFF Quilt expression 4.0!!! 11.500:- har hon sparat ihop vid en ålder av nyss fyllda 12år - inte illa!!!
Hon har hunnit sy en del på den och är väldigt nöjd. Det är en otroligt fin kviltmaskin med automatisk presarfotslyft, dubbla lampor, 9cm bredare kviltutrymme, trådklipp och 221 sömmar! Jag är lagomt avundsjuk på kviltutrymmet och de dubbla lamporna så jag kan helt klart tänka mig att byta ner mig. Min maskin är ju några år men kostade 20.000:- när jag köpte den och den har sjunkit i nypris ganska rejält nu så det kan bli svårt att sälja den utan att förlora för mycket.

Den 18:e så åker vi till Ramsele på kviltspa hos Pia, vilket ska bli så roligt!! Vi är 7st som åker härifrån och totalt så blir vi 11-12st. Vi ska sy, sy och åter sy. Kanske ska vi sova lite också och kanske drömmer vi om kuber, flippy, frihandskviltning och andra överraskningar. Jag glömde just bort att drömmar är något som ska förverkligas så då säger jag väl att vi ska sy allt detta!

Nu åker jag på Röda Korsmöte en stund!

Vi ses! / Marina

4 kommentarer:

  1. Vad du är DUKTIG på detta, själv har jag tummen mitt i handen när det gäller maskiner....

    Glömde bort att säga att korten blev bra, tror du att man kan få ngt ex av dom du tog på oss? (snälla) Varför skriver jag det DU ÄR JU SNÄLL

    Kramizar

    SvaraRadera
  2. Jag blir så inspirerad när du pratar om att sy. Det var så länge sedan jag sydde "på allvar". Senaste 15 åren har det bara blivit något enstaka "verk", om än inte i lappteknik. Kanske är det dax att damma av den gamla Berninan igen och sy sig något trevligt till våren ;O)
    //Jenny

    SvaraRadera
  3. Sy är en lika härlig hobby som hundar.Själen mår liksom bra av det och samtidigt så får man många fina vänner!
    Alla kan sy lappteknik då det är en mycket snäll teknik där ingenting kan gå fel för då syr man bara dit en ny liten lapp! Berninor är mycket välkomna att provsy lappteknik!

    Kramar / Marina & 12 tassar

    SvaraRadera
  4. Du gör dom finaste tabetterna i hela världen. Det har vi fått bevis på.
    Vi saknar dig och hoppas att ni snart kommer ner på besök.
    Solen skiner och jag har bränt mig i ansiktet.

    Stor KRAM, Madde med stor stor flock

    SvaraRadera