tisdag 21 oktober 2014

Det händer mycket på ett år......



Nu har det gått drygt ett år sedan jag uppdaterade bloggen och det har hänt väldigt mycket under den tiden! 

Dixmix All Around-kullen fyllde 1 år den 30 Mars och det firade vi tillsammans med en långpromenad i det fina vårvintervädret och tårtkalas på altanen. Alla valparna utom lilla fina Nemo som bor i Trondheim var med på kalaset. Mamma Alaja och pappa Alvin var också med och övervakade sina busiga valpar som nu blivit stora hundar.

Lovemix Alaja, Dixmix All Around Alfons, Dixmix All Around Alvia, Dixmix All Around Sicko, Superior-Alvin

Valparna har så trevliga personligheter och det ska bli så roligt att följa dem och deras äventyr!

Under hösten 2013 så förlorade vi en fin vän på Brukshundklubben och det var fruktansvärt jobbigt. Jeanette och jag har växt upp i samma område, vi var lika gamla och gick i samma skola. Vi lekte tillsammans när vi var yngre och har på senare år gått vattengympa och tränat hundarna tillsammans. 

Jeanette var en otroligt fin människa och helt underbar med djur och hon var en otroligt duktig djurvårdare! Hon var alltid glad och hon spred en otrolig värme och glädje runtomkring sig. Jeanette är väldigt saknad av många, många människor och hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.


En av Jeanettes vänner instiftade ett minnespris i Rallylydnad som jag och Alaja tilldelades på klubbens årsmöte i början av 2014. Vi är väldigt glada för detta och vi saknar Jeanettes glada skratt och stöd på Rallyträningarna/tävlingarna.



Alaja och jag har tävlat ganska mycket i Rallylydnad under året och det har gått väldigt bra för oss och vi har stått på prispallen ganska många gånger och fått många fina rosetter och priser med oss hem. 
Alaja har under året klarat titlarna RLD N, RLD F, RLD A i Rallylydnad. Vi har nu sju kvalificerande resultat i Avancerad klass och kan därmed flytta upp i Mästarklass när vi vill. Vi har inte börjat träna mästarmomenten ännu men ska göra det under vintern så vi kanske kan starta i Mästarklass till sommaren.



Alvia är en pigg och glad tjej med mycket spring i benen. 

Alvia startade i Rallylydnad Nybörjarklass när hon nyss fyllt 10 månader och hon har klarat titeln RLD N under sommaren. Hon har så stort intresse av vad som händer runt omkring banan så vi tränar på att hon ska klara störningarna bättre. Vi planerar att starta i Fortsättningsklassen under 2015.

Dixmix All Around Alvia
Alvia har också varit på utställningar i sommar vilket hon tycker är väldigt trevligt ända tills domaren ska klämma och känna på henne. Hon har dock fått fin kritik och det är ju roligt!


Helgen 13-15 Juni så var det Agility & Lydnads SM här i Sollefteå och det var en superrolig upplevelse!
Vi hade fulla huset och båda våra husvagnar fulla med funktionärer, tävlade och så en massa hundar så klart. Vi hade också två husbilar på gården med ett gäng människor och hundar.

Alajas uppfödare Madelene Stolth-Elmertoft var speaker på SM:et och hon hade med sig Alajas underbara mamma "Tretex Jennifer"- Tara som vi inte hade träffat på tre år. Det var så underbart roligt att träffa dem och det gjorde ont i hjärtat när de åkte hem igen och det trillade några tårar.

Madde hade också med sig sin "Alea" också och henne har vi aldrig träffat tidigare. Hon och Alvia älskade varandra från första stund och de var som parhästar hela helgen! De rörde sig så lika och de hade samma beteenden och läten. Inte så konstigt kanske då Alajas pappa "Taro" finns i Aleas linje. Vi skrattade så åt dem när de busade! Underbara hundar!

Lena Dyrsmeds som har fött upp Alajas mamma var den som hade ansvaret för Agilityn på SM och hon var här i en vecka och vi hade så trevligt! Vi var runt och vallade lite får och kor med Lenas Bordercollie Lace. Lace var så duktig och hon kommer med all säkerhet att klara Vallhundsprovet!

SM var en häftig upplevelse och att få sitta ute på agilitybanan och se allt från första parket var så häftigt! Vi hade tre av de tävlande boende hemma hos oss och när de skulle köra så var det riktigt, riktigt spännande!

Nathalie Stärner och hennes "Wenarjas Spirit of Ayax" tävlade och bodde hos oss. Alajas halvbror är pappa till Ayax och det var så roligt att få träffa dem! Vi hoppas att vi ses snart igen!

Madde & Lena förbereder inför SM


Dixmix All Around Alvia, Wenarjas Spirit of Ayax, Lovemix Alaja

Tretex Jennifer- Tara, Alea, Dixmix All Around Alvia, Lovemix Alaja
Efter SM så hade vi besök av Alaja & Alvins valp Nemo med familj som bor i Trondheim. Nemo hade blivit en stilig kille sedan vi sågs ett år tidigare och han var en trevlig kille. Vi hade då Kennelträff med alla valparna. Mamma Alaja och pappa Alvin var också med så klart!

Det var så roligt att se hela familjen "All Around" tillsammans igen! Tiden går så fort och valparna var så glada att se varandra igen. 

Jag är så glad över att alla valparna har fått det så bra tillsammans med sina familjer och att jag får hålla kontakt och träffa dem med jämna mellanrum! 

Superior-Alvin, Dixmix All Around Alvia, Dixmix All Around Nemo, Lovemix Alaja, Dixmia All Around Alfons, Dixmix All Around Sicko.
Vi längtar så tills vi får ses igen!

Vi har också haft trevligt besök av en annan Kooiker i sommar! Anki Åström med sin "Mattssons Freyas Funny Von Anthony" Funny var här och hälsade på oss, vilket var ett mycket trevligt besök! Funny och Alvia lekte och hade så roligt tillsammans!

Mattssons Freyas Funny Von Anthony - Funny, Dixmix All Around Alvia, Lovemix Alaja

Vi hade besök en vecka av min kusins underbart fina och trevliga Papillon "Tindra" Tindra är precis som min lilla Tilda en riktig prinsessa och de kan konsten i må gott!

Tindra, Alaja
Tilda

Nu ligger vi lite på latsidan med hundträningen efter att vi köpt sommarstuga under hösten. Vi har varit på skogspromenader och badat istället. Vi har också varit på en resa till Dalarna för att para Alaja.

Vi ses! / Marina & Co

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar