torsdag 2 juli 2009

Sorg i hjärtat

Med stor sorg i hjärtat och med tårar i floder så vill jag berätta att världens bästa Ronja igår vandrade över Regnbågsbron för att få möta alla sina syskon och sin älskade mor Fia i Hundijala.
Ronja var min egen uppfödning och min älskade Skruttes kullsyster. Ronja blev 15 år och 9 månader. Hon har en speciell plats i mitt hjärta,och kommer alltid att ha det!

Ronja var en ovanligt klok liten valp. Hon kunde tidigt klättra över kompostgallret och springa till övervåningen med sin mamma Fia där hon låg i lugn o ro för att dia utan konkurrens av de andra fyra syskonen.

Ronja flyttade som 8 veckors valp till Karin & Patrik som då studerade i Umeå. Efter några år så flyttade de till Uppsala där Ronja & Karin tävlade Agility för Knivsta Bk.

Ronja kunde mycket tidigt som liten valp konster som att backa, hämta bollen mm.

Några år gammal så blev Ronja klubbmästare i Agility som är mycket strongt gjort då 25 av Sveriges Agilityelit tävlade just för Knivsta Bk!

Ronja fick också under åren två "småsyskon" till sin flock. Den Isländska fårhunden Kappi och Kelpien Gson. En vecka innan Ronja fick somna så kom så äntligen lilla människobarnet Frida!!

Ronja hade inte på några vis kunnat haft det bättre än hos Karin & Patrik!! De gjorde allt så otroligt bra & fint för sina hundar! Jag är säker på att deras omsorg var anledningen till att Ronja fick så många år i lycka. Jag är innerligt tacksam för att Ronja fick bo hos er!!

Ronja blev de sista åren stel i sina leder och när medicinen inte hjälpte längre och bakbenen blev för svaga så fick hon sin sista vila.

Det som får trösta en dag som denna är att mina älskade "Vappisar" nu är samlade och leker tillsammans med mamma Fia i Hundijala.



Regnbågsbron

Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder himlen och jorden.

När ett husdjur dör, kommer de till en plats bortom Regnbågsbron.

Där finns kullar och dalar med mjukt gräs där våra vänner leker tillsammans hela dagarna.

Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat,härliga träd för fåglarna att vara i och solsken som håller dem varma.

De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen,precis som vi minns dem i våra drömmar.

Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem,någon som blivit lämnad kvar.

Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer,då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran.

Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger han över det gröna gräset.

Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar.

Ni möts i en omfamning som varar för evigt.

Ditt ansikte blir kysst om och om igen,dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut,och du tittar in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv,
men aldrig i ditt hjärta.

Sen korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas.



Ronja 1år.



Ronja 8 veckor med matte Karin.



Ronja m sina första tävlingspriser.




Sov så gott älskade Ronja,
tack för att du alltid funnits i mitt hjärta.
Jag kommer aldrig att glömma dig!
// Marina

1 kommentar: