torsdag 19 februari 2009

Hundträning


Alaja 5 veckor
Idag så har vi varit och tränat lite. Matte har dålig ork och ont i huvud o öron så vi tog det ganska lugnt. Vi tränade kontakt, både stilla och under fotgående, passivitetsövningar med ganska stor störning i form av en ny trevlig labradorkille vid namn "Caruso".
Alaja är en helt otroligt lättlärd och tacksam hund. Hon håller kanonbra fokus på matte! Hon får en verkligen att känna att man är bra!
Under kvällen har vi klickat lite cirkuskonster och det är väldigt roligt tycker både matte o hundar! Vi har tränat "backa" , "snurr", "buga" och passivitet. Alaja är helt galen i sitt backande! Full fart bakåt! Snurr kan hon också snart på kommando. Jag skrattar så att jag får ont i magen när jag tränar Alaja, hon är helt underbar!! Vi håller också på att klicka in "genom" där hunden ska springa mellan förarens ben. Det är ganska svårt då det gäller att hunden litar fullt ut på föraren. Alaja lär sig snabbt så hon springer ifrån de andra hundarna i "Cirkusskolan a´la matte".
Alaja är ju en stor o duktig kooikertjej nu och matte kan inte förstå vad tiden har runnit iväg någonstans då det var nyss som jag var i Nacka för att hälsa på henne vid 5 veckors ålder!
Lessie fixar också många steg i träningen. Hon är mindre blockerad nu och kan koncentrera sig och hålla fokus bättre. Vi kör också lite rallymoment med fronter med div sidomoment som inslag.
Tilda hon hoppar lite, drämmar till med lite tasstarget och rullar runt, allt för några ynka korvbitar! Tänk om andra var så billiga i drift också!
Ja, vad man älskar sina små fyrbenta!!!!!
Kramar / Marina

5 kommentarer:

  1. Vad duktiga ni är! Kul att det går bra och att alla gör framsteg ;o)

    //Jenny & Elba

    SvaraRadera
  2. Tack vare en kanonbra, go valpkurs o rallylydnadsinstruktör som gett oss kunskap, trygghet och inspiration så kämpar vi på med lite träning nu o då!

    Jag kan tacka dig oändligt Jenny för allt du gett oss, du är toppen!!!

    Kramar / Marina, Alaja, Tilda o Lessie

    SvaraRadera
  3. Lilla Ajja-Bajja!

    Nu är det bara 10 dagar kvar!!!
    Vi saknar er & vill att ni i kommer ner så fort ni bara kan.

    Stor KRAM

    SvaraRadera
  4. Jaaaa ska vi åka??? Gud så roligt om vi kunde göra det tillsammans. Jag vill så gärna snusa på bäzar.... ska vi???

    SvaraRadera
  5. Jaaaaaaaaaaa Maggie vi åker direkt!!!!

    Småland är kanske inte så litet som det låter så vi får nog plats tror jag!

    Kraaaaaaaaaaaaaaam / Marina & Co

    SvaraRadera